Izolatie termica cu vata minerala bazaltica la mansarda sau pod

Izolatie termica cu vata minerala bazalatica la mansarda sau pod

Panourile sau bucatile tip sandwich din vata minerala bazaltica sunt foarte utile si eficiente cand vine vorba de izolatia termica in pod, mansarda sau tavane prinse de grinzile acoperisului.

Avand dimensiunea placilor de polistiren, vata mineara bazaltica se monteaza usor intre capriorii mansardei sau podului. Eu am folosit 2 tipuri de vata minerala pentru izolarea podului de la isover: vata minerala cu foaie de aluminiu de 5 cm peste care am asezat intre capriori vata bazaltica de 10 cm.

publicitate

Izolatie termica cu vata minerala bazalatica

Dupa ce am realizat structura din metal pentru gips carton (daca e mansarda nu mai e nevoie pentru ca puteti prinde rigipsul direct de grinzile acoperisului daca sunt drepte (dar poate crapa in tipm deoarece lemnul lucreaza), daca nu va trebui sa faceti acest lucru).

Izolatie termica cu vata minerala bazalatica la mansarda sau pod

Am pus vata de 5 cu foita de aluminiu (bariera condens) indreptata inspre camere. Aceasta are rol ca umezeala din camere sa nu patruda in vata sa-i strice proprietatile. Ca sa sustin vata a trebuit sa pun intre capriori ata sau rafie tesata rar. Era mai usor sa realizam acest lucru inainte de montarea structurii de rigips. Atunci se poate monta vata mult mai usor.

Dupa ce am am facut acest lucru, am asezat vata bazaltica de 10 intre capropri, nu foarte apasata ca sa nu impinga in cea minerala cu foaie de aluminiu. Vedeti ca gasiti fata minerala la sul simpla si luati folia de aluminiu aparte. Este mult mai ieftina.

Izolatie termica cu vata minerala bazalatica la mansarda sau pod

Panourile de vata bazaltica trebuie sa fie cu 2-3 cm mai mari ca golul dintre capriori pentru ca ele se fizeaza putin presate. Bazaltica este toxica si ar fi bine sa o montati cu protectie la nas, gura si manusi. Nu presati foarte rau si nu bateti in placile de vata.

Nu e neaparat nevoie sa folositi un rand de vata minerala de 5cm si inca unul de bazaltica de 10. Puteti folosi doar vata minerala bazaltica sua vata minerala de sticla la sul. Dar ar fi bine daca nu puneti foaie de aluminiu sau puneti o bariera termica (macar folie).

Lasă un răspuns