Trucuri simple care te ajuta sa pastrezi caldura in casa daca nu o ai prea izolata

Trucuri simple care te ajuta sa patrezi caldura in casa

Odata cu venirea frigului duce întotdeauna la un consum mai mare de energie electrică. Iată câteva trucuri pentru a păstra căldura în casă și a reduce costul energiei.

Dimineața, ridicați jaluzelele și perdelele pentru a patrunde lumina soarelui. Geamul îi permite să intre, dar nu o lasă să mai iasa. Și soarele este cald.

publicitate

În momentul în care soarele se ascunde, ferestrele se transformă într-un “dușman”. Căldura se scurge rapid prin geam, mai ales sub ramele vechi. Deci, drenați perdele și jaluzele strânse atunci când este întuneric afară.

Sigilati tamplaria in doar cateva minute si va ajuta sa cresteti gradele acasa. Puteți face acest lucru atât cu amestecuri speciale, cât și cu benzi speciale.

Dacă soluțiile ciudate nu vă deranjează, atunci lipiți pe fereastră nailonul plin de bule care este folosit pentru a transporta obiecte fragile. Acest lucru poate reduce pierderile de căldură cu 50%!
Trucuri simple care te ajuta sa patrezi caldura in casa

Nu este nimic mai neplăcut decât sa sa-ti simti picioarele goale foarte reci. Amplasarea covoarelor creează un nou strat de izolație care blochează aerul rece și împiedică accesul și răcirea încăperii.

Ati împachetat deja ferestrele. Acum gândiți-vă la uși. Puteți economisi între 10 și 15% pierderi de căldură dacă aveți grijă de ele.

Plasați o folie de bucătărie în spatele radiatorului pentru a menține căldura în încăpere si pentru a nu lăsa să se evapore prin perete.
Trucuri simple care te ajuta sa patrezi caldura in casa

Aveți termostat? Folositi-l. Reduceți temperatura la 15 grade, dar nu opriți aparatele atunci când nu sunteți acasă. Apoi creșteți la 20 de grade – desigur, dacă nu sunteți obișnuit cu temperaturi mai ridicate. Acest lucru vă va economisi până la 15% din factura dvs. de energie electrică.

Coaceți o prasjitura cu ușă deschisă. Aerul cald va ajuta la ridicarea temperaturii întregii case.

Puneti o haina umeda la uscat. Acest lucru vă economiseste bani în două moduri: uscarea va crește umiditatea in incapere, ceea ce va ridica temperatura și nu veti mai avea nevoie de serviciile uscătorului care consumă multa energie.

Rulați ventilatorul de tavan la un nivel scăzut și în timpul iernii. El va arunca aerul cald în jos.

Trucuri simple care te ajuta sa patrezi caldura in casa
Asigurați izolația cazanului. Dacă utilizați vata, acest lucru vă poate reduce pierderile de căldură de la 25% la 45% și vă va economisi aproximativ 4% până la 9% costuri cu energia.

Și în final: nu subestimați căldura corpului! Este foarte importanta.

Lasă un răspuns